Ingrediënten voor 4 porties:
3 grote uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
350 gram winterwortelen
200 gram verse sperziebonen
200 gram champignons
250 gram aardappelen
een handje vol macaroni naar keuze
600 gram bruine bonen
kopje groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
klein scheutje rode wijnazijn
chilipoeder naar smaak
1 tl oregano
1 tl tijm
1 1/2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl gemalen kruidnagel
1 laurierblad
Snijd alle groente fijn en begin met het aanbraden van de uien en knoflook in een paar eetlepels bouillon. Voeg vervolgens de gesneden paprika, champignon en wortel toe. Laat het geheel wat sudderen en voeg indien nodig wat extra bouillon toe zodat het niet aanbakt.
Als de groente wat zachter worden voeg je het blik gepelde tomaten, de rest van de bouillon, de rode wijnazijn en de kruiden toe. Nu is ook het moment om de in stukjes gesneden aardappelen, het handje pasta en de sperziebonen (in stukjes gebroken) toe te voegen. Het geheel heeft nu tijd nodig om op smaak te komen, het liefst een 45 tot 60 minuten.
Voeg als laatste de bruine bonen toe en laat deze nog even goed doorwarmen. Wij aten de Goulash met een lekkere salade ernaast met veel groene bladgroente en avocado. De avocado was een goede aanvulling op het geheel en is zeker aan te raden. Het was bij elkaar echt een heel smakelijke maaltijd!
Lekker! Wat ik denk ik er nog bij zou doen is een beetje gerookte paprikapoeder of een paar drupjes liquid smoke om een iets rokeriger en nog vollere smaak te krijgen.
BeantwoordenVerwijderenLeuke tip, dank je!
VerwijderenOeh lekker! Deze komt zeer snel op het menu.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker dit. Bewaren maar weer :-)
BeantwoordenVerwijderenDit is nu eens een recept waar ik wat aan heb, geen dieren en veel groenten. Ik zou die aardappelen er uit halen.
BeantwoordenVerwijderenAltijd lekker dit soort gerechten :) Ik moet mijn gerechten die aan het wachten zijn ook maar eens online gooien (A)
BeantwoordenVerwijderen