dinsdag 7 oktober 2014

Dingen waar ik echt van geniet

Voor mij zijn er een aantal dingen in het leven waar ik echt van geniet, die mijn leven makkelijker en leuker maken. Het is altijd leuk (en goed)om even stil te staan bij de goede dingen in het leven, dus hier een positief lijstje.

1. Mijn man
Natuurlijk kan ik niet anders dan deze lijst met hem te beginnen. Mijn leven is nu eenmaal leuker en gezelliger met mijn beste vriend aan mijn zijde. Ik kan echt genieten van de lange gesprekken die wij soms hebben, of lekker samen liggen in bed.  Hij is mijn steun en toeverlaat en is ook een eeuwige optimist, dus wat dat betreft is hij echt mijn zonnetje in huis.

2. Mijn wasmachine
Ik ben gek op mijn Mie.le wasmachine! Ik heb hem inmiddels al weer een jaar of 6 en hij was behoorlijk prijzig maar ik heb er nog wekelijks plezier van! Ik vind het heerlijk dat ik alles er in kan wassen, en dat het er bijna droog uit komt. Wat dat betreft is het echt een genot om in de moderne tijd te leven!

3. Thee
Het is zo simpel maar zo heerlijk, ik kan echt niet zonder thee. Het is voor mij ontspanning, warmte, troost en genieten. Ik drink meestal ongeveer drie liter thee per dag, en ik geniet van elke kop.

4. Frisse buitenlucht
Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar ik kan intens genieten van de frisse buitenlucht. Ik vind het heerlijk om vroeg in de ochtend buiten te zitten en de wereld zien wakker worden. Ik kom  sowieso altijd tot rust als ik buiten ben, en vind het heerlijk om in de tuin te zitten of werken.

5. Lekker eten en koken
Ik ben eigenlijk gek op koken en vind het leuk om van alles te maken van lekkere verse ingredi├źnten.  Vooral als ik ook de tijd heb, dan maak ik graag eens wat nieuws. Gelukkig hebben wij ook een heerlijke grote keuken, zodat het koken nog aangenamer is. Het opeten van deze lekkernijen is natuurlijk weer een genietmomentje, heeerlijk!

6. In bed liggen
Hoe lekker is het om na een  drukke dag in bed te stappen, ik kan daar echt van genieten. Even een boek lezen met een kop thee, of kletsen met Maarten. Maar ook vooral het idee dat ik 8 uur lang kan liggen en niks doen, heerlijk!

7. Spelletje spelen op mijn computer
Andere mensen kijken tv, ik speel graag wow op mijn computer. Ik vind het heerlijk om mij door een fantasiewereld te begeven en dingen te doen die inspanning vereisen. Het is soms als moeilijk en uitdagend en het proberen en zoeken naar oplossingen vind ik ook erg leuk. Wat helemaal leuk is, is dat meerdere van mijn vrienden ook spelen. Samen spelen is erg gezellig.

Als ik er zo over nadenk heb ik eigenlijk heel veel dingen waar ik van geniet, en dat is maar goed ook. Het leven is er ook om van te genieten, elke dag opnieuw. Volgens mij is het ook een instelling, een keuze. Ik kies ervoor om het positief te zien, en te genieten van alle kleine en grote dingen. Hoe meer je dat doet, des te meer je het ook zo zal ervaren. Uiteindelijk is het ook zo dat je het zelf leuk moet maken, en leuk heb ik het zeker!

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuk dat je wasmachine in hetzelfde rijtje staat als je man : )))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om zo'n lijstje te maken. Ik houd op mijn blog bij wat elke dat het leukste of mooiste moment was. Na een tijdje zal ik dan zicht krijgen op de dingen die me het meest raken en waarvan ik het meest geniet.

  En je goulash ga ik zeker uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, grappig om te lezen dat wij bijna alles hetzelfde hebben. Alleen ruil ik jouw wasmachine om in mijn kinderen. haha.
  Ook ik drink sloten thee en geniet ervan. Elke ochtend als ik begin aan mijn eerste kopje laat ik duidelijk horen dat ik het heerlijk vind. Aan de ontbijttafel kijken ze me dan allemaal aan zo van, tjee mam, het is maar thee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk lijstje! Blogjes lezen vind ik ook echt genieten, en dan in combinatie met die thee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan niet zonder een heerlijk kopje thee. Daar begin ik de dag dan ook mee

  BeantwoordenVerwijderen