zaterdag 18 oktober 2014

De Bierstube


In ons bos in de achtertuin staat een houten huisje verstopt, onze Bierstube. Het is eigenlijk een soort jachthuisje, hier zat de vorige man des huizes met zijn jagersvrienden bier en schnaps te drinken. Het lijkt niet zo groot als je er voor staat, maar is verrassend ruim van binnen.


In de ruimte staat een lange tafel met stoelen eraan, de borrelglaasjes staan op tafel klaar en het voetbal-tafelkleed zet de toon. Een bijzonder stijlvol detail zijn de nep bloemen die her en der verspreid staan, blijkbaar is er toch een vrouwelijke hand geweest in de inrichting.


Je kunt je voorstellen dat hier flink wat avonden doorgehaald is. De hut is ook van alle gemakken voorzien, een koelkast zodat de drank koud blijft en zelf een radio om de sfeer verder te verhogen. Mijn vader was flink jaloers en grapte al dat hij na zijn pensioen in onze Bierstube te gaan wonen.

Voorlopig hebben wij alles nog gelaten zoals het is, het is natuurlijk een leuk huisje maar wij hebben in het 'echte' huis genoeg te doen. Bovendien zijn wij er nog niet achter wat wij met het huisje willen doen. Ik heb al overwogen om er een gastenverblijf van te maken, of een sauna (zou dat kunnen?). Hoe dan ook er zijn mogelijkheden genoeg, wij komen er vast wel uit. Voor nu hebben wij nog tijd om er over na te denken, en voorlopig hebben wij gewoon een Bierstube.

10 opmerkingen:

 1. Een echte 'mancave',grappig zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak er maar een buiten eetkamer en buitenkeuken van, komen we een dagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!! Sluit helemaal aan bij de oktoberfesten die opeens helemaal in zijn...Heerlijk om te dromen over alle mogelijkheden!! Fijn weekend!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kun je het niet als trekkershut verhuren?
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joh wat leuk ! Heerlijk om te dromen wat je daar allemaal mee kunt doen :) mogelijkheden genoeg lijkt me.
  Zelf heb ik een pipo wagen achter op de tuin, zo heerlijk om eens te zitten en te mijmeren. Onze jongelui slapen daar vaak als ze komen logeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk! Spreekt tot de verbeelding. Jullie bedenken er vast een leuke bestemming voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat grappig, een logeer plek zou wel mooi zijn :) Je weet er vast een leuke bestemming voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Jullie vinden er vast wel een bestemming voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gaaf zo een extra ruimte
  gr 10eke

  BeantwoordenVerwijderen