maandag 6 oktober 2014

Bijna klaar!Inmiddels liggen de zonnepanelen en (bijna) al het elektrowerk van onze kant is klaar, wij hebben de installatie zelfs al (stiekem) getest en het werkt!! Het wachten is nu op bericht van onze netbeheerder voor de officiële aanmelding.
Dan komen zij bij ons de installatie aansluiten en vanaf dat moment kan  installatie in gebruik genomen worden.

De netbeheerder komt ook nog een speciaal apparaatje plaatsen waarmee zij onze installatie op afstand kunnen uitschakelen (of matigen) indien nodig. Dit kan gebeuren wanneer er op een zonnige dag te veel energie in het net komt. Op zo'n moment zullen ze eerst de grote installaties matigen en pas op het laatst de kleine, dus het is niet waarschijnlijk dat dit vaak aan de orde is. Natuurlijk hebben wij dit liever niet, maar het alternatief is dat onze installatie op 70% van de opbrengst begrenst wordt en dat willen wij helemaal niet. Het apparaat en het monteren hiervan kost € 330,-

Gelukkig is dat dan ook het laatste wat er nog moet gebeuren, dus ik verwacht dat ze daar in een dagje klaar mee zijn. Het is nu dus afhankelijk van de agenda van de netbeheerder, maar het zou zo maar kunnen dat wij deze maand aangesloten gaan worden! Wij zijn hier echt super blij mee, wordt vervolgd dus!

11 opmerkingen:

 1. oh fijn zulke vooruitgang zeg!
  ps wat een fijn uitzicht op die foto !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb begrepen,dat vooral de teruglevering in Duitsland klantvriendelijker is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar kan ik nog geen uitsluitsel over geven, kom ik later nog op terug!

   Verwijderen
 3. Zie dat ze vrij vlak liggen of lijkt dat zo ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, onze panelen liggen helemaal vlak. In de ideale hoek zouden er maar 6 panelen op passen, liggend passen er 12 panelen op. De panelen leveren liggend ongeveer 15% minder op, maar doordat wij er twee keer zo veel hebben halen wij dat er makkelijk uit.

   Verwijderen
 4. Wow, wat een grote!
  Nu hopen op flink wat zonnig najaarsweer..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou ook graag zp willen maar deze discussie win ik niet van mijn vrouw. Wie zegt dat we hier nog wonen over zoveel jaar etc etc.
  Jammer//dom want ik denk dat er meer goede redenen zijn en dat het zelfs meer opleverd dan het zelfde bedrag af te lossen.
  Denk dat 12 panelen voor jullie meer dan zat is.
  Weer lagere vaste maand lasten
  Nu maar kijken wat het resultaat is na een jaar

  BeantwoordenVerwijderen