vrijdag 10 oktober 2014

Herfst en kouder

De herfst is hier inmiddels toch echt begonnen, wat een prachtig jaargetijde is het toch ook! Ik geniet van de kleuren en geuren van het herfstblad en de lege akkers. Ook de wat koudere frisse buitenlucht is van harte welkom hier. Ik vind het heerlijk om binnen te zitten met een kop thee terwijl het buiten guur is, of buiten lekker uit te waaien met een (dikke) jas aan.

Binnen kan je ook al merken dat het buiten kouder wordt, het koelt toch al behoorlijk af. In de badkamer is het zoals altijd het eerste koel, nu 15 graden. Verder in huis is het nog prima te doen. Wij hebben geen thermostaat en momenteel heb ik nog geen thermometers liggen dus de exacte binnentemperatuur weet ik eigenlijk niet. Het is wat koud als je stil zit (dus pak ik een dekentje) en warm genoeg voor een T-shirt als je lekker druk aan het werk bent, dus ik schat dat het ergens rond de 17-18 graden is.

Als het buiten nog verder af gaat koelen zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat wij de verwarming weer op winterstand zetten, ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Vorig jaar hebben wij de verwarming op 20 oktober op winterstand gezet. Voor nu moeten wij ook nog een nieuw expansievat omdat wij pas volgend jaar (op zijn vroegst) iets aan de verwarmingsinstallatie gaan veranderen. Ik heb besloten mij verder niet te druk te maken over het gasverbruik, ik weet dat dit de laatste winter zal zijn met deze installatie. Alles sal reg kom.

6 opmerkingen:

 1. Hier staat de kachel netjes ingesteld. Overdag als niemand er is staat hij op 15, als we thuis zijn 18 en om 8 uur gaat hij naar 20... Vele vinden dit nog te koud maar eigenlijk is het wel goed zo! overdag hoeft hij nog niet te branden want in huis is het uit zichzelf nog 18,5... Maar dat zal niet lang meer duren denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het nog best warm eigenlijk. Ik loop 's ochtends nog steeds hard in mijn korte broek. Wel zie ik de prachtige herfstinten verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij vinden het nog best warm en hebben de kachel nog niet aan .De thermostaat staat nog op 20 graden dus als we het kil vinden doen we een trui of vest aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ligt ook erg aan je huis merk ik. Hier was het gisteren bijvoorbeeld buiten warmer dan binnen.

   Verwijderen
 4. Hier is het ook al weer knap koud! Gisterochtend was het in de woonkamer 16,5 graden, mij toch net iets te koud. Als ik de thermostaat op 18,5 zet, is het een stuk aangenamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt mij ook wel nodig inderdaad, zolang je het kan betalen is het niet nodig om kou te lijden :)

   Verwijderen