vrijdag 21 november 2014

Gelukkig is het vrijdag!!

Ik ben zo blij dat het weer vrijdag is, ik ben weer helemaal toe aan weekend. Het ritme van opstaan, werken, koken, eten, spullen voorbereiden, even zitten en dan weer slapen vind ik slopend.

Daarnaast mis ik Maarten momenteel, omdat hij inmiddels voor de derde week 12 uur per dag werkt. Wij zien elkaar alleen in de avond even, en hebben helemaal geen tijd om bij te praten of elkaar aandacht te geven. Ik kan alleen maar hopen dat zijn werktijden binnenkort weer normaal worden, en ik denk dat hij ook heel hard hoopt daarop. Maar voorlopig mogen wij niet klagen want wij hebben allebei een baan, er zijn genoeg mensen die het slechter hebben!

Dit weekend krijgen wij visite! Maartens vader komt langs samen met zijn vriendin, leuk! Wij hebben ze al een tijd niet gezien dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat en kijk er naar uit om even bij te kletsen. Zijn vader was een van de eerste mensen die wij meenamen om te kijken voordat wij het huis kochten, ik ben benieuwd wat hij vind van de dingen die wij inmiddels weer gedaan hebben.

Nu alleen vandaag nog even overleven, om 16 Uhr heb ik Feierabend en dan ga ik gelijk nog even boodschappen doen. Daarna hoef ik dit weekend de deur niet meer uit, dat vind ik heerlijk. Hopelijk komen wij er dit weekend aan toe om even bij te komen, bij te praten en bij te slapen en gewoon lekker te ontspannen, want dat hebben wij momenteel echt even nodig!

10 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier met het bezoek en een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van je weekend...morgen lekker uitslapen en samen ontbijten enzo...je rust pakken is erg belangrijk, maar dat weet je wel.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je er bijna bent! Maar tegelijkertijd roept het bij mij de vraag op: wil je altijd zo je leven leiden? Of weet je dat dit tijdelijk is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet van je weekeinde!

  Tegelijkertijd komt bij mij de vraag van Vlijtig Liesje ook op. Als je het nu al zo vreselijk vindt om te moeten opstaan-werken-eten-praten-slapen, dan heb je nog vele zware jaren voor de boeg en die gaan je dan gegarandeerd opbreken.
  Straks hebben jullie je huis afbetaald, maar zijn jullie geestelijk en lichamelijk helemaal opgebrand.
  Misschien een ietsje minder vasthouden aan het heilige 'moeten' en de dingen wat meer voor lief nemen? Dan maar wat minder zelf maken en wat meer kant-en-klaar kopen. Verwen je zelf eens, koop wél eens iets nieuws, ga eens naar de sauna, schoonheidsspecialiste of zo.

  Veel wijsheid gewenst en nogmaals een prettig weekeinde gewenst door deze goed bedoelende 'bemoeial'.

  Hartelijke groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je echt wat hebt om naar uit te kijken, lekker!! Oh, en neem de woorden van Gerda zeker ter harte ;-) Ik heb een aantal jaar hetzelfde gedaan als wat ik hierboven lees, misschien nog wel een tandje gekker, en het breekt je vroeg of laat toch op. Als het tijdelijk is: prima. Dan kan het je een ontzettende voorsprong geven. Maar houd het wel voor jezelf in de gaten! Ook goedbedoeld bemoeial-advies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh gelukkig ben ik niet de enige die hierbij een onprettig gevoel krijgt. Je schrijft dan wel dat er mensen zijn die het veel zwaarder hebben, maar tegelijkertijd vraag ik me af of je je realiseer hoeveel reistijd sommigen hebben, of echt geen werk meer kunnen krijgen, of voor veel te hoge lasten zitten door omstandigheden, niet kunnen verhuizing, mantelzorg moeten verlenen, kinderen hebben en beiden 40 uur werken en daarbij nog een huishouden moeten runnen, door ziekte financiele problemen kregen, etc. ect. kan nog wel even doorgaan.
  Jullie zijn nog zo jong en lichamelijk gezond, dan zou je niet zo "aan het weekend toe moeten zijn" en klagen dat je te weinig tijd samen hebt en er klagerig over hoe moelijk het allemaal is.. Sommige stellen zien elkaar allen bij de deur, omdat de ene dag en de andere nachtdienst hebben bv.

  Sorry als dit te fel is, maar dit is mijn gevoel bij dit blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel succes, het is maar tijdelijk, komt goed. Alles aanpassen in huis en huishouden voor het werk. Niet altijd dat lean mean is. Het is tijdelijk, dus niet voor altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn weekend gewenst voor jullie beiden. Rust lekker uit en pas goed op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms heb je zo'n momentje dat het allemaal te veel is. Een weekend lekker niks doen, kan dan weer een heleboel energie geven. Zo lang dit een keertje gebeurt, is er niks aan de hand. Iedereen heeft dat wel eens. Alleen als je je zo vaker voelt, dan moet je misschien gaan denken om dingen anders te gaan doen zodat je meer lucht krijgt. Geniet lekker van je weekend en vooral van elkaar en dan komt het vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen