donderdag 13 november 2014

Op mijn plek

Afgelopen weekend was ik op visite bij mijn buurvrouw, tijdens het gesprek over hoe het ging vroeg zij mij of wij ooit terug zouden gaan naar Nederland. De vraag was een eye-opener voor mij, vooral omdat het antwoord voor mij zo duidelijk was. Ik kan echt zonder enige twijfel en vol overtuiging "nee" zeggen, wij zijn hier op onze plek en zitten hier goed.


 Het grappige is dat ik hier nog niet eerder zo bewust over na had gedacht , en het is een soort bevestiging dat wij op het juiste pad zijn. Het voelt goed hier, wij zijn gelukkig en wij hebben het gevoel hier een toekomst te hebben. Ik voel mij hier ook echt thuis, als wij een dag in Nederland zijn geweest zijn wij altijd weer blij om thuis te komen.

Wij hebben hier natuurlijk ook een hele mooie en bijzondere plek, een plek die wij zorgvuldig uitgekozen hebben. Een woning en grondstuk die aan onze wensen en eisen voldoet, en een plek waar wij van af het begin af aan echt verliefd op waren. Het feit dat wij inmiddels na hard werken steeds meer ingeburgerd zijn, allebei werk hebben en steeds meer kunnen bouwen aan onze dromen  is als de nootjesdip op de chocoladedip op het softijs.  Het wordt alleen maar beter, en wij genieten er met volle teugen van.

Wisten wij van te voren dat het zo zou uitpakken, dat het ons zo zou bevallen? Nee natuurlijk niet, wij hebben een risico genomen. Wij hebben ons werk, onze familie en alles wat ons bekend was achter gelaten voor een droom, voor een idee. Maar wij hebben altijd een positieve houding gehad, wij geloofden (en geloven) dat wij het kunnen maken, en met hard werk wordt dat nu waarheid. En ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest, en ik geloof ook niet dat ik zo gelukkig had kunnen zijn in Nederland. Het was voor ons echt een goede stap, en ik ben er heel erg blij mee!

18 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk voor je. Je hebt er ook veel voor gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben qua wonen en werken! Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn voor jullie, dat jullie blij zijn met de stap die jullie genomen hebben!
  Ik krijg vaak de indruk dat jij positief ingesteld bent, en meestal probeert de goede kant van alles te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer altijd positief te zijn, maar de echte optimist hier in huis is Maarten. Hij heeft een geweldige positieve instelling en zijn levensvreugde is aanstekelijk!

   Verwijderen
 4. Dat zo'n 'simpele' vraag je ineens duidelijkheid geeft... MOOI!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bewust wording is soms zo belangrijk, en kan door zo simpele vraag in een keer helemaal tot je zelf komen :) Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat jullie het zo goed naar je zin hebben. Ook als hoop en denk je dat je de juiste beslissing neemt , het is altijd afwachten. Wij hopen volgend jaar naar Roemeniƫ te vertrekken , komen daar al heel wat jaartjes en hebben daar een huis. het voelt daar voor ons als thuis komen en als we in Nederland zijn missen we het daar. Je moet er wel energie insteken want vanzelf gaat niets maar dat zeg je zelf ook al , de foto is trouwens schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto is gemaakt in onze tuin :)
   Ik ben benieuwd of het voor jullie ook zo goed uitpakt, het kan bijna niet anders!

   Verwijderen
 7. Mooi om te lezen, altijd fijn om je ergens echt thuis te voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn. Wonen waar je hart ligt. Goed om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waf fijn voor jullie. Is het alleen het huis en de grond, de plek, of ook de mentaliteit? Vraag ik me af.
  Ik ben ook het beste in een ruim gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de plek, het grondstuk, de buurt, de buren, de mentaliteit, de natuur eigenlijk alles. Het grappige is dat het niet zozeer het huis is, maar echt de plek.

   Verwijderen
 10. Het lijkt me ook een soort compliment voor de buren,dat jullie je zo thuis voelen in die omgeveing

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het zeker ook! Er wordt vaak gezegd dat de mensen in noord Duitsland koel en afstandelijk zijn, maar dat is zeker niet waar. De mensen zijn hier zo lief, open en verwelkomend dat het hartverwarmend is!

   Verwijderen
 11. Wat enorm fijn te lezen, zeker na jullie niet altijd even gemakkelijke start.
  Hartelijke groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik heb echt wel twijfels gehad of wij hier wel konden blijven. Gelukkig heeft alles zich toch goed uitgepakt!

   Verwijderen
 12. Fijn zo'n vraag! Omdat het je deed beseffen hoe fijn je het daar vindt!

  BeantwoordenVerwijderen