maandag 3 november 2014

Recept: Vegan Dressing Tomaat en Kruiden

Tegenwoordig maak ik vaak dressing met cashewnoten, mosterd, spinazie, edelgist en basilicum maar toen ik laatst salade wilde maken en ik geen cashewnoten en spinazie in huis had moest ik met wat anders komen. Maar wat? Ik besloot een dressing te maken met walnoten en .. en.. hmm wat nog meer.

Ik vond wat gedroogde tomaat in mijn kast en het recept begon zich te vormen in mijn hooft. Het zou een nootachtige, kruidige,en licht zoete dressing worden met een smaak van tomaat en een lichte hint van kaas. Ik nam de volgende ingrediƫnten:

2 gedroogde dadels (geweekt)
1,5 stuk zongedroogde tomaat (geweekt)
snufje gedroogde Italiaanse kruiden
paar blaadjes verse basilicum
1 grote tomaat
een paar druppels framboosazijn (balsamico kan ook)
een eetlepel edelgistvlokken
een handje walnoten

Nadat de dadels en de tomaat goed geweekt en zacht waren, gooide ik alle ingrediĆ«nten in mijn kleine keukenmachine en maalde ik het tot een gladde pasta.  Ik voegde nog wat water toe om het tot de juiste dikte te krijgen. Het was een heerlijke dressing! De kleur is prachtig, licht roze van de tomaten. De walnoot zet duidelijk de smaak en de combinatie met tomaat en Italiaanse kruiden is lekker en subtiel. Door de dadels is het net wat zoeter en de edelgist geeft het een hartige smaak die wat aan kaas doet denken. Ik deed de dressing over een salade met veldsla, romaine sla, komkommer, tomaat, koolrabi en rauwe paprika. Als je de dressing wat dikker laat is het ook een lekkere (dip)saus. Na bereiding is deze dressing zeker 2 a 3 dagen houdbaar als je het koel, donker en afgesloten bewaart.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, heb alleen de dadels op dus die ga ik op de markt even kopen deze week! Lijkt me ook wel iets om over de kikkererwten te doen ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, dan zal de dikke variant ook lekker zijn op een boterham!

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen