zondag 16 november 2014

Weer een extra aflossing!

Net 10 dagen geleden schreef ik over onze eerste extra hypotheekaflossing en ik kan inmiddels met trots zeggen dat de tweede ook net over gemaakt is! In onze begroting begint de boekhoudkundige maand op de 15e omdat ik dan mijn loon krijg, en daardoor kwam het zo uit dat wij de tweede aflossing van € 1.000,- nu al weer bij elkaar hebben.

Omdat wij er natuurlijk al achter gekomen waren dat eerder aflossen goedkoper is besloot ik geen moment te wachten en heb ik het geld gelijk overgemaakt. Onze totale hypotheekschuld komt hiermee op € 83.023,-. De eerstvolgende geplande aflossing is op 30 november en is in totaal € 600,- hiervan is waarschijnlijk € 423,- aflossing en € 177,- rente. In totaal zouden wij vanaf nu maandelijks ongeveer € 6,- minder rente betalen dan vorige maand, dit gaat natuurlijk gelijk naar de aflossing.

De eerst volgende grote mijlpaal verwacht ik begin volgend jaar, omdat wij inmiddels bijna € 10.000,- op onze hypotheek afgelost hebben. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat ongeveer in februari van 2015 zijn, dan wonen wij hier inmiddels al 19 maanden. Ik vind het echt goed en ben er trots op!

9 opmerkingen:

 1. Super zeg! Lekker gevoel is dat he? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn jullie goed bezig, super!!! Daar mag je zeker ontzettend trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig hoor, inderdaad heel goed van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar mag je zeker trots op zijn. Maar jezelf zo nu en dan ook eens iets gunnen hè!
  Nog een paar jaar en jullie kunnen met pensioen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Wij genieten heel erg van ons leven en hebben niet het gevoel dat wij ook maar iets te kort komen :)

   Verwijderen
 5. Wauw, goed zeg, dat is pas op weg naar zelfvoorziening :). Voelt lekker he!

  BeantwoordenVerwijderen