donderdag 1 augustus 2013

Groentezaden


Afgelopen weekend hebben wij visite gehad, en deze lieve mensen brachten een super leuk cadeau mee: een grote mand vol met groentezaden.Volgens mij hebben ze elke soort die in de winkel hing meegenomen, want het waren er flink veel!

Ik stoorde mij al een tijdje aan de rommelige opbergdoos waar ik mijn zaden in bewaarde, ik had slecht overzicht op wat ik al heb en ik kon dingen moeilijk terugvinden. Ik wilde de zaden graag opbergen per soort.

Toen kreeg ik een idee, ik heb nog oude Cd-rekjes staan, zouden de zaden zakjes daarin passen? Na even rommelen heb ik ze gevonden en het past! Nu hoefde ik alleen de zaden per soort te sorteren en van wat karton "tabbladen" te maken. En zie hier het resultaat:Ik ben echt helemaal blij met dit overzichtelijke systeem! Nu kan ik alles terugvinden en ik heb de zaden op alfabetische volgorde achter de tabbladen gezet.
Nu kreeg ik gelijk zin om nog wat meer te zaaien, maar hiervoor moesten wat nieuwe bedden gemaakt worden. Gelukkig had vriend een soort "spitmachine" gevonden in de schuur. Wij hebben 3 nieuwe bedden gemaakt in een uurtje, en ik hoefde niet mijn rug te breken over het uitsteken van het gras. Heerlijk! Het eerste bed is inmiddels bezet, hier heb ik paksoi in gezaaid.

10 opmerkingen:

 1. Zou het ook handig zijn om een kratje met de maanden te maken? Zodat je weet welk zaad in welke maand de grond in moet? Na het zaaien kan het dan weer achter de 'soort'.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook overwogen, maar vele zaden kan je bijv. 3 maanden zaaien en dat wordt te lastig dan.

   Verwijderen
  2. je stopt de zakjes eerst in de vroegste maand. Na het zaaien stop je ze in de volgende maand, ... Dit gaat erg vlot, hoor!

   Verwijderen
 2. Wat een superleuk opbergsysteem :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. top weer een geweldig recycle idee, soms komt de oplossing voor een probleem ineens in je op en blijkt dat je deze oplossing ook al in je bezit hebt en heb je dus met de hand op de knip ineens wat je nodig hebt, bovendien zijn deze rekjes ook regelmatig goedkoop in de kringloop of op een rommelmarkt te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog het mooiste natuurlijk, dat het niks extra's kost. Eigenlijk is alles er al, het moet alleen nog zijn weg naar je toe vinden ;)

   Verwijderen
 4. Wat een leuk kado al die groentezaden!
  En idd handig om het in de cd-rekjes op te bergen. Zijn die ook weer nuttig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vond ik ook.
   Ik zat al te denken wat ik met de cd-rekjes aan moest :)

   Verwijderen