maandag 12 augustus 2013

Klein klein egeltje wat doe je in mijn tuinToen ik gisteravond nog even de planten water ging geven hoorde ik geritsel in de struiken. Ik dacht eerst dat het een merel was maar toen ik beter keek zag ik een egeltje. Ik ben snel naar binnen gerend voor mijn camera, in de hoop dat ik nog een goed filmpje van hem zou kunnen maken.
Toen ik weer naar buiten kwam viel ik met mijn neus in de boter. Ik vond het zo leuk dat ik het graag met jullie deel. Als je oplet zie je dat hij ergens vastzit in een plant en zichzelf los moet trekken, zo schattig!

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn heel erg nuttig tegen slakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te weten. Nu je het zegt, ik heb al vier keer een egel gezien maar nog geen een slak.
   Dus ze doen goed hun best hier :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Leuk he? Hij zat zo te scheumen naar eten en hij was zo dichtbij. Ik hoorde hem ademen en knabbelen, heel leuk!

   Verwijderen
 3. ooit zag ik smorgens vroeg op weg naar mijn werk een egeltje midden op de weg, nu is daar niet erg druk maar toch het beestje snel van de weg gehaald , het arme beestje had namelijk een stuk plastic om zijn nek, zon plastic randje wat op ijsbekertjes van mc donalds zit, dat lag schijnbaar in de berm en hij heeft denk geprobeerd om het bekertje schoon te likken, gelukkig had ik een ouwe doek in mijn fietstas zitten ,want om zon beestje nu met blote handen op te pakken is geen pretje, gelukkig kreeg ik het stukje plastic er makkelijk vanaf en daar na heb ik hem een flink end van de weg weer in de bosjes gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je de tijd hebt genomen om het beestje te helpen!
   Het is onbegrijpelijk wat mensen allemaal aan troep van zich af gooien, gelukkig zijn er nog mensen die de tijd nemen om een ander (mens of dier) te helpen!

   Verwijderen