zondag 4 augustus 2013

Kapperskosten

Mijn vriend heeft kort haar, en gaat daarvoor normaal gesproken een keer in de vier weken naar de kapper. Voorheen was de (turkse) kapper € 10,- per keer, maar inmiddels was dat al opgelopen tot € 15,- per bezoek. De totale kapperskosten per jaar komen hiermee op € 180,-.
De hoge kosten zijn nog een ding, maar helaas doet de kapper het toch nooit helemaal goed. Vaak komt hij van de kapper met te kort haar. De laatste keer zat het zo raar dat ik zei : " zo kan ik het ook wel!".

Deze tondeuse heb ik gekocht

Toen zijn haar weer te lang was en geknipt moest worden hebben we overlegd, en ik zou zijn haar wel doen. Nu is het zo dat ik nog nooit in mijn leven haar geknipt heb, dus dat zou leuk worden. Ik heb een tondeuse gehaald voor € 20,- en toen ging ik onwennig aan de slag. En eerlijk gezegd, de eerste keer zag er uit alsof hij bij de kapper vandaan kwam, te kort dus.
Gelukkig was vriend erg makkelijk,  "groeit wel weer aan" zegt hij.

Gisteren was de tweede keer. Ik was behoorlijk zenuwachtig om nog een keer met de tondeuse aan de slag te gaan, maar heb me er toch toe aangezet. En het resultaat? Vriend helemaal blij, zijn haar zat precies goed!
Ik heb alle tondeuse standen opgeschreven, zodat ik de volgende keer weet wat ik gedaan had. Ik ben opgelucht en trots, zie je wel ik kan het beter dan de kapper :)

De kosten van de tondeuse hebben we er nu uit, vanaf nu gaan we winst maken.
Het zou helemaal mooi zijn als mijn vriend zou willen leren om mijn lange haar bij te punten ;)

10 opmerkingen:

 1. Dat gaat je veel geld besparen. Ik knip mijn man al 40 jr.Misschien zou je voor bijpunten een echte kappersschaar of mesje kunnen aanschaffen.Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je ook al veel bespaard! Voorheen mocht ik zijn haar nog niet knippen :)
   Een schaar lijkt me ook handig om te hebben.

   Verwijderen
 2. Dat doe ik al jaren bij manlief zo, scheelt echt veel inderdaad. Haha, ook ik vond het doodeng toen ik dat voor het eerst deed hoor maar het went vanzelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik knip mijn vader al een aantal jaren, hiervoor krijgt dochterleif twee euro voor in de spaarpot. Ons gezin wordt gratis door mijn zwager geknipt, die was ooit kapper. Nou ja helemaal gratis is het niet, omdat we zijn kinderen ook af en toe wat leuks kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zo'n handige familie!
   Mijn moeder knipt normaal mijn haar, al van kleins af aan. Ik ben twee keer bij de kapper geweest maar dat was teleurstellend. Meestal doen we ruilhandel, zij knipt mijn haar en ik maak bijvoorbeeld haar friteuse schoon :)

   Verwijderen
 4. Duur he voor een trimbeurt. Als je het zelf kan, heb je eenmalige de uitgave van een tondeuze en dan kan je jaren vorouit.

  Ik betaalde voor knippen van de week 11 euro, maar dat is een buurtkapster met een zaakje aan huis. Moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat ze ermee stopt. Denk dat ik dan een thuiskapster ga zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rond de 10 euro is wat mij betreft nog redelijk, maar het valt mij op dat het allemaal best duurder wordt.

   Verwijderen
 5. Vriendlief word hier ook zelf gedaan, ik doe het of zijn moeder :)

  BeantwoordenVerwijderen