donderdag 15 augustus 2013

Afkoop verzekering

Met het samenwonen hebben wij ook onze administratie samengevoegd. Daardoor was ik er achter gekomen dat vriend een " kapitaal bij leven"  verzekering heeft lopen. Hij dacht zelf dat het een uitvaartverzekering was, maar daarvoor was de premie te hoog (€ 25,- per maand). Het bleek dus een vreemde verzekerings-constuctie waarbij je geld krijgt als je nog leeft op een bepaalde leeftijd.

Na overleg met vriend hebben we een aanvraag gedaan om deze verzekering af te kopen. Het duurde 2 maanden voordat het aanbod in de bus lag. Helaas is de aanvraag naar ons oude adres verstuurd en was het aanbod eigenlijk al verlopen voordat we hem kregen, omdat het aanbod maar geldig is tot 30 dagen na dagtekening. Hopelijk is dat geen probleem, en hoeven we niet weer 2 maanden te wachten. Wij hebben besloten op het aanbod in te gaan en de verzekering af te kopen. Als alles mee zit hebben we over niet al te lange tijd een sigaar uit eigen (oude) doos ter waarde van bijna € 3000,-. En dat zouden we zeer goed kunnen gebruiken.

Wat we zeker gaan doen daarmee is de opstalverzekering voor een jaar vooruit betalen. Hier in Duitsland is het zo dat je 5% meer betaald als je de premie per maand betaald. En zoveel rente krijg je niet op de spaarrekening. Het totale bedrag ligt rond de € 850,- en dat zou zonder deze meevaller nu te veel zijn om ineens te missen.

Wat we ook van plan zijn is om een deel van de meevaller te gebruiken om de familielening af te lossen. Maar niet in een keer, we willen dit bedrag apart zetten en dan bijvoorbeeld 10 maanden lang hiermee de aflossing doen zodat we in die periode wat meer ruimte hebben.

Dit alles moeten we nog even bekijken, het is afhankelijk van onze situatie op dat moment. Ik zit op dit moment nog in de WW voor de aankomende 2 maanden en daarna stopt mijn uitkering. Ik hoop voor die tijd weer werk te hebben, ik zou minimaal € 650,- moeten verdienen om onze begroting rond te maken. We zitten gelukkig aan het einde van de vakantieperiode nu, hopelijk zit er wat meer schot in het werk zoeken/vinden straks.

2 opmerkingen:

 1. Wat een cadeautje zeg en het geld komt precies op een mooi moment begrijp ik. Fijn.

  Wat voor baan zoek je ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker fijn!

   Ik ben niet kieskeurig qua werk, maar het liefst ergens op de financiële administratie of ander administratief werk.

   Verwijderen