zaterdag 3 augustus 2013

Vriezer


Op dit moment hebben wij geen vriezer. En hoewel ik een voorstander ben van het minimaliseren van de hoeveelheid elektrische apparaten, is een vriezer toch best wel nuttig. Voorheen had ik een kleine koelkast met een mini vriesvak, dat was net genoeg om toch eens af en toe wat in te vriezen. Nu ik helemaal niks in kan vriezen merk ik hoeveel ik het mis.

Dus ik was mij een beetje aan het oriënteren en het tweedehands aanbod viel mij tegen, er is weinig keus en ze zijn duur. Dan liever € 20,- meer betalen en een goede zuinige vriezer kopen. Uiteindelijk viel mijn oog op de exquisit gs 71-7, met een verbruik van 133kwh per jaar voor ongeveer € 158,- Maar ik mocht van mijzelf niet zomaar het extra geld uitgeven. Ik had nog wat verjaardagsgeld in een envelop liggen, daarbij kwam de opbrengst van de verkoop van een van onze wasmachines € 70,- en we kregen nog een envelopje voor ons nieuwe huis. Dus nú mag het.

En dat heb ik gelijk gedaan. Ik heb een online winkel gevonden die deze vriezer levert zonder verzendkosten (besparing van ongeveer € 20,-) en ik heb hem besteld! En ik moet zeggen: ik heb er zin in!
Dus nu nog 2 tot 5 werkdagen wachten :)

7 opmerkingen:

 1. Een vriezer is handig, zeker als je ook nog een moestuin hebt. Gefeliciteerd met je aankoop!
  Bij ons volgende huis wil ik graag een royale moestuin en de oogst wil ik dan voor een deel gaan drogen mbv een voedseldroger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Drogen vind ik ook interessant. Bij mijn oma staat nog een ouderwetse voedseldroger, deze heb ik al geclaimd om op te knappen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een goedkoop en zuinig vriezertje!
  Voedsel drogen? Nog nooit van gehoord. Wecken wel, maar drogen, nee dat niet. Wat droog je dan? Peren, appels, pruimen en zo? Of ook groenten? Wil je er eens wat over schrijven als je het apparaat gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zeker van plan om appels te drogen, dat deed mijn oma altijd. Ze had op zolder nog appeltjes van 30 jaar oud en het was nog goed te eten :)
   Ik zal er zeker over schrijven als het zo ver is!

   Verwijderen
 4. "eenvoudigleven" heeft volgens mij meerdere malen over een voedseldroger geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je aankoop, je zal er vast veel plezier van hebben.

  Een vriezer is handig. Ik heb een aantal jaren geleden eentje gekocht met 4 vriesladen. En hij zit altijd stampvol. Ook het kleine vakje van de koelkast trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zit nu al te bedenken wat er allemaal in kan. Goede voorpret :)

   Verwijderen