vrijdag 23 augustus 2013

Starten met stoppen

Nee, dit gaat niet over roken. Het gaat over het zwarte vest van vriend. Hier zit namelijk een gat in. Nou ja, hier zat een gat in. Want ik heb het mooi gestopt!


Het enige wat je nodig hebt hiervoor zijn stopgaren (in de juiste kleur) en een stopnaald.


Oh, en een gat om te stoppen natuurlijk. Dit gaatje van ongeveer een kleine centimeter in diameter heeft mij maximaal 5 minuten gekost. En het resultaat ben ik zeer tevreden mee.


De foto is lichtelijk overbelicht zodat je de structuur goed kan zien. Als je het vest draagt zie je er eigenlijk (bijna) niks meer van. En zo kan het vest weer een tijdje mee, zo simpel kan het zijn.

12 opmerkingen:

 1. Mooi geworden en heel bevredigend om het te doen. Als het maar klein is valt het nauwelijks op en bij wat grotere kan de trui nog altijd als thuisdrager worden gebruikt.

  Keren van kragen van overhemden is ook zo iets wat kleine moeite groot resultaat is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker heel bevredigend om te doen!
   Omkeren van kragen of boorden heb ik nog nooit gedaan, mijn vriend draagt ook geen overhemden. Maar mocht het ooit nodig zijn dan zou ik het zeker proberen.
   Ik kan me voorstellen dat ook dat veel voldoening geeft!

   Verwijderen
 2. Netjes gedaan hoor! Doe ik ook als de gaten niet al te groot zijn. Zo zonde om zomaar weg te doen als het nog gemaakt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal eens.
   Ook zonde is om er te lang mee te lopen zodat het gat te groot wordt. Ik ben blij dat ik er op tijd bij was ;D

   Verwijderen
 3. ziet er keurig uit. Ja...ik moet ook starten met stoppen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan beginnen voor ongeveer 2 euro. Dan heb je een setje stopnaalden en stopgaren, ik zou zeggen wat let je ;)

   Verwijderen
  2. Ik moet eerlijk bekennen dat ik alles al in huis heb want ik heb een schoonmoeder die alles bewaarde dus...idd ik kan gewoon beginnen.
   Ik heb overigens veel aan je tips...wij maken nu ook een theedoos waarin we per vakje geld in stoppen ik houd ook de vakjes onderwerpen aan omdat die ook bij ons passen. Zo leer je weer veel :o))

   Verwijderen
  3. Dat is mooi, dat scheelt helemaal :)
   Ik zou zeggen, maak ergens een gat in dan kan je oefenen :D

   Wat leuk dat je wat aan mijn tips hebt! Dat is leuk om te lezen. In mijn theedoos zijn de vakjes ook wel eens van onderwerp gewijzigd. Zo heb ik ooit een vakje "pc" gehad toen ik spaarde voor een nieuwe computer.

   Verwijderen
 4. Ja, dat doe ik ook. Ik stop sokken, ondergoed, shirtjes, longsleeves. Ik vind het een leuk klusje.
  Ik heb trouwens een blikje met naai- en stopspullen van mijn Oma geërfd. Heel leuk om die spullen te zien waarvan sommige dingen volgens mij uit de jaren '50 zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je zo'n oud blikje hebt! Ik krijg daar gelijk een heel romantisch beeld bij van een retro blikje met allemaal oude spulletjes erin. Leuk om dingen te hebben met herinneringen er aan!

   Verwijderen
  2. Ja, het is echt een schattig retroblikje. Mijn Oma was van begin 20e eeuw.

   Nog even over de koelkast evt uit te zetten. Hier vond ik nog wat info: http://www.greenevelien.com/
   Het is even zoeken, maar op haar site moet je dan kijken naar het onderwerp koelkast dat staat onder het gedeelte over voeding. Er is geen directe hyperlink.

   Bij ons staat de koelkast gewoon aan, al zou dat in de winter niet hoeven. Maar als ik dan iets uit de koelkast nodig heb moet ik door de keukendeur en wordt de woonkamer weer koud en of dat nu zo kostenbesparend is...

   Verwijderen
  3. Leuk zo'n blikje!

   Ik zal eens een kijkje nemen op de site, ziet er erg leuk uit!

   Dat laatste is ook een goed punt. Als ik in de winter naar de koude kamer zou moeten om iets te pakken dan zou ik inderdaad ook kou meenemen het woondeel in. Dat is ook iets om af te wegen.

   Weer een hoop stof tot nadenken, bedankt!

   Verwijderen