zaterdag 17 augustus 2013

Verbruik vriezer


Nu hebben wij een kwh-meter in huis, en ik heb nog een nieuwe vriezer dus daar heb ik natuurlijk even gebruik van gemaakt.Volgens het boekje zou de vriezer een verbruik hebben van 133kwh per jaar.
Ik heb de teller ingesteld om 24 uur te meten,  in deze 24 uur moest ik ook meerdere keren bij de vriezer zijn. Dus hij is ongeveer 5 keer open en dicht geweest.
In de gemeten 24 uur heeft de vriezer 0.3kwH verbruikt. Dat zou per jaar neerkomen op (0.3x365) 109.5 kwh. Dat ziet er goed uit! Ik zal hem over een paar maanden weer eens opmeten, kijken of het afwijkt.
Ik vind een energiemeter een heel nuttig apparaat, ik kan iedereen die inzicht in zijn verbruik wil verkrijgen er eentje aanraden!

8 opmerkingen:

 1. Jammer geen Cresta die is net wat betrouwbaarder met de meting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb meerdere dingen gemeten met deze kWh-meter, waaronder lampen en andere apparatuur waarvan bekend is wat ze verbruiken. Ik heb geen afwijking kunnen ontdekken. Volgens mij is deze meter prima betrouwbaar.

   Verwijderen
 2. Ben je blij met je vriezer? Mooi dat hij zuiniger is dan in het boekje staat.

  Ik denk niet dat het uitmaakt welk merk de meter is, zoveel verschillen in de metingen zal er niet zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zoo blij met mijn vriezer! Hij zit ook al zo goed als vol.

   Ik ben het met jouw eens dat het merk van de meter niet zo veel zou uitmaken. Het is technisch gezien een simpel product.

   Verwijderen
  2. Ik ben ook zo blij met mijn vriezer. Op een gegeven moment de knoop doorgehakt en heb hem alweer een paar jaar. Nu zou ik niet meer zonder willen.

   Verwijderen
  3. Ja fijn is het he? Het is luxe maar het bespaart ook een hoop geld!

   Verwijderen
 3. ik heb geen energiemeter en aangezien je eerst geld moet uitgeven om te weten hoeveel je gebruikt omdat je hem eerst moet aanschaffen,vind ik hem vrij overbodig, ik houd bij wat ik per week uit geef aan energie en vind dat een goede graadmeter over hoeveel energie ik verbruik en waar ik op kan besparen ,dit test ik uit door bepaalde apparaten minder of helemaal niet te gebruiken, zo zet ik mijn vriezer weleens uit als ik hem leeggemaakt heb om hem schoon te kunnen maken of ik was veel minder omdat mijn dochter bij haar vriend is. ook zet ik tegenwoordig alle apparaten die ik niet gebruik bijvoorbeeld omdat ik niet thuis ben zoals bijvoorbeeld de computer , modem en de tv. helemaal uit en laat ze niet op standby staan , het is me al opgevallen dat dat aardig wat besparingen op levert, ook de wekker van dochter gaat uit als ze langer dan een dag niet thuis is. kleine beetjes maar samen leveren ze aardig wat op,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat het zonde is om zo'n meter te kopen. Ongeveer 7 jaar geleden was er nog een project via milieu centraal dat heette " meten is weten" daar kon je een meter lenen voor een periode. Daar heb ik toen aan meegedaan.
   Tegenwoordig zijn de meters een stuk minder prijzig, voor ongeveer € 14 heb je er al een. En als ik dan bedenk wat je zou kunnen besparen bij een hoog verbruik dan haal je dat er echt wel uit.
   Een kennis van mij had een verbruik van 7000kwH per jaar voor 3 personen. Na het doormeten van alle apparaten is dat nu 4000kwh, nog veel maar een flinke besparing.
   Wat ik leuk vind is om te zien hoeveel ik met kleine handelingen kan besparen. Zo kan ik de verlichting in mijn toetsenbord uitzetten en zo 3watt besparen, of mijn monitor iets donkerder zetten en zo 5 watt besparen. Zoals jij ook zegt, alle beetjes helpen!

   Verwijderen