woensdag 14 augustus 2013

Mijn trouwe tweewieler

Vandaag heb ik het dan echt gedaan: ik heb mijn fiets schoongemaakt!
Voordat ik mijn rijbewijs had, zeg zo'n 1,5 jaar geleden, gebruikte ik mijn fiets heel veel. Ik reed standaard ongeveer 150 km per week naar mijn werk en terug. Maar toen is mijn werk verhuisd en moest ik met ov of auto naar de zaak.
Mijn fiets was toen al aan wat liefdevolle aandacht toe, maar ik had zoveel aan mijn hoofd dat ik het uitgesteld heb. Tot nu *schaam*.


De velgen waren behoorlijk smerig. En tussen mijn spatbord zaten klompen zand.


Er kwam flink zwart water vanaf!
 

Dan even afspoelen met schoon regenwater. En dat lust de kat ook wel :)Zo! Weer helemaal schoon. Ik heb ook de ketting schoongemaakt en gesmeerd, want die was roestig en kraakte. Nu moeten alleen nog de remmen gemaakt worden, waarschijnlijk moet de remkabel vernieuwd of beter afgesteld worden. Hiervoor ga ik binnenkort even langs de fietsenmaker.

 

En in mijn enthousiaste schoonmaak bui heb ik gelijk de kliko even meegepakt, die is ook weer lekker schoongespoeld (met regenwater natuurlijk).

En waarom doe ik dit vandaag? Ik ga morgen op de fiets naar Papenburg. Ik moet daar nu voor de 3e keer in 2 weken zijn (iets met papieren en het arbeidsambt) en dat is toch weer 20 km heen en terug met de auto. Dus om kosten te besparen heb ik besloten met de fiets te gaan.
Ik heb al een klein kaartje uitgeprint ,want geen navigatiesysteem of smartphone. Maar mocht ik verdwalen, dan heb ik de hele dag nog om thuis te komen :)

8 opmerkingen:

 1. Fijne fietstocht!! Goed bezig...ik ga morgen ook mijn fiets schoonmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat zeker lukken.. Papenburg is een wereldstad.. ;-)
  Mail je mij bij gelegenheid even terug?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook :) Ik ben meer bang voor de binnen doorweg ernaartoe, of de weg van google wel bestaat zeg maar.

   Verwijderen
 3. Oh, as de Mayerwerf een schip op stapel heeft staan is Papenburg van ver te zien ;), de terugweg is minder duidelijk,
  fijne tocht,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je dat youtube ook veel filmpjes heeft staan, waarin fietsonderhoud wordt uitgelegd? Remmen bijstellen lukt me nu, ik van de week de versnellingen leren bijstellen.
  Al gun ik de fietsenmaker ook wel een salaris, zelf doen voelt toch wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen