woensdag 28 augustus 2013

Werk zoeken

Na mijn vorige bericht ben ik nu nog meer bezig met het zoeken naar een baan.Ik surf heel wat sites af en bij alles wat me wat lijkt doe ik een poging. Daarnaast ben ik gisteren in Nederland langs een aantal uitzendbureaus geweest om mij in te laten schrijven. Ook al kan het inschrijven online, het heeft mijn voorkeur om ook langs te gaan. Ik kan mijzelf slecht verkopen op papier. Als ik mensen voor mij heb in een gesprek kan ik laten zien dat ik representatief, welbespraakt, goed gemanierd en enthousiast ben. Laten we hopen dat ik een goede indruk achter gelaten heb.
Het was niet echt hoopvol, bij de uitzendbureaus waar ik geweest ben moesten ze me allemaal vertellen dat ze niks voor me hadden op dit moment. Helaas echt helemaal niks, ook geen schoonmaakwerk of productiewerk.
Dus nu ga ik mijn aandacht richten op de Duitse markt. Ik heb 4 september een afspraak op het Arbeitsamt met iemand die me gaat helpen een baan te vinden. Hiervoor moet ik nog een flinke stapel formulieren invullen. Daarnaast moet ik nog steeds mijn Duitse cv afmaken, gelukkig ben ik al een eind op weg want ik vind dat best lastig. Ik zag in de krant wel wat baantjes maar dat was allemaal op € 450,- basis, dat is het maximum wat je mag bijverdienen zonder het aan te geven bij de belasting. Dat betekend ook dat je met zo'n € 450,- baan geen pensioen opbouwt en ook niet aan de sociale voorzieningen bijdraagt. Dat wil ik dus alleen doen als ik geen enkele andere optie heb, want in die situatie verlies ik dan ook mijn Nederlandse voordelen (hypotheekrente aftrek, zorgtoeslag, AOW opbouw) en in Duitsland val ik dan ook overal buiten. Maar als je niks anders hebt is het natuurlijk wel een goede optie.

12 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met het zoeken en vinden van een baan naar je zin! Hoop echt voor je dat je binnenkort iets zal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik hoop het ook, ik probeer er gewoon elke dag een paar uur tijd aan te besteden. Veel meer dan dat kan ik niet doen.

   Verwijderen
 2. Succes. Het lijkt me moeilijk om ook vn de duitse wetgeveing goed op de hoogte te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het zeker, daarom neem ik alle hulp die ik hier krijg met beide handen aan!
   Bedankt!

   Verwijderen
 3. Heel succes, het lijkt me vooral met Duits heel lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Klopt het is wel even wennen, en extra vermoeiend. Ook al spreek ik behoorlijk goed Duits, nadat ik een uurtje bezig ben geweest met Duitse formulieren ben ik helemaal uitgeput.

   Verwijderen
 4. Heel veel succes en hopelijk heb je snel een baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes. Goed dat je het ook in Duitsland probeert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb het voordeel dat ik mij op twee markten kan aanbieden, het zou natuurlijk dom zijn om daar geen gebruik van te maken ;)

   Verwijderen
 6. Let even op hoe je voor ziektekosten verzekerd wordt als je een 45o euro Job aanneemt... Vaak is dat nl. niet het geval, omdat dergelijke baantjes hier in Duitsland gezien worden als -zoals je al schreef- bijbaantjes, en de meestal vrouwen via hun let op gehuwde!! man verzekerd zijn.. Samenwonen wordt helaas nog niet erkend, en dat is de reden dat ik zelf ook Privat verzekerd ben.. Kost wat, maar je krijgt er ook voor terug.. In mijn geval was het goedkoper Privat verzekerd te zijn dan vrijwillig in de Krankenkasse te gaan! Voor vragen weet je mij te vinden.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik was hierover ook al gewaarschuwd door de man bij het arbeitsambt. Het heeft ook niet mijn voorkeur om een 450 € job te nemen. Ik zou het alleen doen als ik niets anders heb.

   Verwijderen