vrijdag 16 augustus 2013

Liefde is..

Vandaag komt vriend weer thuis, na een week hard werken. Dit was de eerste week dat hij weer in " de kost" zit en het was voor ons beide even wennen. Ik heb hem gemist. En tja, hoe zeg je dat het beste?


Gelukkig heb ik altijd wat voorraad in huis.


En had ik nog wat appels van onze eigen boom. ( de schillen droog ik )


Dat schiet al lekker op :)


Jaa, dat ziet er lekker uit! Niks zegt " lieverd-ik-heb-je-gemist-ik-ben-zo-blij-dat-je-thuis-bent" als een zelfgebakken appeltaart. En laat het nu ook nog zijn favoriete taart zijn. Zo meteen nog even slagroom halen bij de winkel. En dan kan ik hem vanavond verwelkomen met een punt appeltaart met slagroom en een kop thee. Als dat geen liefde is..

8 opmerkingen:

  1. Mmm, zelfgebakken appeltaart ruikt altijd zo lekker! Een lieve manier om te laten zien dat je vriend gemist hebt ;-) Tot onze stomme verbazing houdt vriend van oudste dochter helemaal niet van appeltaart. Dat vindt hij vies. Persoonlijk snap ik daar helemaal niets van!
    Geniet van de aanwezigheid van je vriend en maak er een gezellige avond van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker apart, iemand die niet van appeltaart houd!
      Het rook hier gisteren inderdaad heerlijk! En we hebben het heel gezellig gehad!

      Verwijderen
  2. Leuk dat je je liefde zo laat zien ;-)
    Fijn weekend samen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit en ook super lief van je :)
    Hier de appels ook goed om te plukken!
    Wat is het recept van deze appeltaart?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb eerst een zanddeeg gemaakt.
      300gr. bloem
      225gr. boter (koud!)
      150gr suiker + 2 zakjes vanillesuiker
      1 ei

      Deze bal heb ik een uur laten rusten.

      Daarna de helft van de bal uitrollen tot 1cm dikke lap en de springvorm bedekken. De springvorm en helft van het deeg weer terug in de koelkast.

      Nu appels schillen en in stukjes snijden. Hier een flinke hoeveelheid kaneel en (vanille)suiker bij doen. Ook rozijnen toevoegen naar wens.

      Dan een beschuitje verkruimelen op de bodem van de bedekte springvorm en het appelmengel erover strooien.

      Van het resterende deeg ruitjes erover maken. (indien deeg over is kan je er koekjes van maken of invriezen)

      Bakken op 170 graden (elektrische oven) voor een uurtje.
      Afstrijken met abrikozen jam.

      Eet smakelijk !

      Verwijderen
  4. Misschien een gekke vraag, maar wat doe je met de gedroogde appelschillen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar maak ik later thee mee. Met een beetje kaneel en honing is dat heerlijk!

      Verwijderen