maandag 26 augustus 2013

Banaan-havermout pannenkoekjes

Een heel lekker en toch wel redelijk gezond alternatief voor brood zijn deze pannenkoekjes. Lekker bij ontbijt of lunch, en volgens vriend zelfs lekker als tussendoortje. Ik heb ze ook wel eens 's morgens gemaakt en meegenomen naar het werk. Koud zijn ze ook lekker.

Ingrediƫnten:

1 ei
50 ml melk
100 gram havermout
een handje vol zonnepitten
1 banaan (ca. 120 gram)
theelepel honing
evt zakje vanillesuiker
Kaneel naar smaak
Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding (
goed voor 4-5 porties)



Klop het ei met de melk los.
Voeg de havermout er aan toe en roer dit goed door. 


Roer daar de zonnepitten en de theelepel honing door en prak dan de banaan er doorheen.
Voeg naar smaak het zakje vanillesuiker en de kaneel erdoor.


 Laat dit even staan zodat het mengsel goed dik wordt..

 

Verhit de olie in de koekenpan, leg er 'n paar dotjes van het deegmengsel in en druk deze plat.


Bakken tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn.



En dan ruikt de keuken heerlijk! Nu kan je ze zo laten of bestrooien met wat poedersuiker of er wat honing overheen sprenkelen en dan zijn ze klaar om te eten. Eet smakelijk!

13 opmerkingen:

  1. Dat is vast heel lekker!
    Alleen die vanillesuiker is behoorlijk chemische troep. Wil je dat er wel echt in hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er meestal alleen honing in, maar ik heb het eigenlijk meer als suggestie erbij gezet. Voor een echte zoetekauw is alleen honing misschien niet zoet genoeg.
      Ik heb er eigenlijk niet over na gedacht wat daar in zit, is dat zo slecht?

      Verwijderen
    2. Ja, dat is het. Neem liever vanillepoeder, dat is ook nog eens veel lekkerder.
      Linda

      Verwijderen
    3. O ja, en bakken in zonnebloemolie is ook niet zo gezond....
      Linda

      Verwijderen
    4. Ik zal er eens naar kijken. Bedankt voor de tip!

      Verwijderen
  2. Klinkt goed, ik ga voor het eerst groente pannenkoekjes maken met courgette. Ben benieuwt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O dat lijkt me ook lekker!

      Je kan zo veel verschillende pannenkoekjes maken, leuk is dat om te experimenteren.

      Verwijderen
  3. Toevallig gisteren havermout/speltpannekoekjes gemaakt met 2 eieren en wat soja-melk erbij en een lepeltje kaneel.

    Ik bak ze dan in olijfolie of kokosolie, net waar ik trek in heb, of roomboter.

    Heerlijk.

    Voor de zoetekauwen kan je agave-siroop erover doen. Ook hartig is mogelijk, maar dan kan je beter de kaneel weglaten.

    Vult enorm goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klinkt ook lekker!

      Hartig heb ik ook wel eens geprobeerd, zonder kaneel of zoetstof maar met spinazie en tomaat. Is zeker ook lekker!

      Verwijderen
  4. Ik zet regelmatig 's avonds al havermout te weken. Dan is de pannenkoe snel klaar de andere ochtend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slim! Dat doe ik ook vaak, ook voor pap. Anders duurt het zo lang, ik wordt meestal nogal hongerig wakker ;)

      Verwijderen